Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Groeien en duurzaam ondernemen zijn twee ambities waar wij al jaren aan werken. Deze ambities zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: wij willen onze bedrijfsactiviteiten uitbreiden en daarbij tegelijkertijd zorgen voor een positieve invloed op mens en milieu.

 

In 2010 voegde Drankengroothandel Boonekamp de eerste 'Eco' Euro 5 wagen aan haar transportvloot toe. In 2011 is de tweede wagen met zelfs een EEV motor in gebruik genomen. Deze vrachtwagens hebben een lagere co2 uitstoot en kunnen zo optimaal mogelijk beladen worden. Zo breidt Boonekamp het aantal 'Eco' wagens in haar vloot geleidelijk uit.

 

Door het voeren van een efficiënte bedrijfsvoering, routeplanning voor lager brandstofverbruik, het verminderen van afval, lagere energiekosten houden wij de bedrijfskosten en milieu belasting in de hand. Ook het stimuleren van een laag ziekteverzuim draagt bij aan een hogere arbeidsproductiviteit waardoor onze medewerkers het belangrijk vinden om en dat zij trots kunnen zijn bij Boonekamp te werken. Boonekamp is tevens een geregistreerd leerbedrijf.

 

Tevens staan wij voor emballage producten om zo min mogelijk het milieu te belasten en hebben wij diverse biologische  en fairtrade producten in ons assortiment.

 

Partnership

Drankengroothandel Boonekamp heeft sinds 2010 een partnership met de Stichting Stop Hersentumoren.  Deze samenwerking maakt voor Boonekamp deel uit van haar duurzaamheidbeleid. Dit omdat Boonekamp een positief verschil wil maken voor de gemeenschap waarin zij actief is. Mede ondersteunen wij diverse lokale initiatieven.